Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Mleko-przelicznik miar

Mleko 0%:
1 szklanka 240 g
Mleko 0,5%:
1 szklanka 230 g
Mleko 1,5%:
1 szklanka 230 g
Mleko 2%:
1 szklanka 230 g
Mleko granulowane odtłuszczone:
1 szklanka 65 g
1 łyżka 5 g
1 łyżeczka 3 g
Mleko kozie:
1 szklanka 240 g
Mleko kozie 3,8%:
1 szklanka 240 g
Mleko w proszku:
1 szklanka 175 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 3,5 g
Mleko zagęszczone light:
1 szklanka -
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Mleko zagęszczone niesłodzone:
1 szklanka 230 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Mleko w proszku bez laktozy:
1 szklanka 230 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Źródło: http://www.ilewazy.pl/

Komentarze

Popularne posty

Drukuj