Tort Kinder Country (bez pieczenia)
Moja dzisiejsza propozycja na weekend majowy to pyszny i łatwy Tort Kinder Country. Bazą deseru są biszkopty i serek mascarpone. Ciasto jest łatwe i proste w przygotowaniu. Potrzebujemy dosłownie kilku składników. Moim zdaniem jest to tort na niezwykłe okazje. Sprawdzi się na małe i duże spotkania rodzinne. Polecam ! Składniki: masa jasna 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 100 g czekolady białej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu masa ciemna 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu dodatkowo 300 g biszkoptów dowolnych 200 g płatków śniadaniowych z miodem typu "Kangus" 100 g czekolady ciemnej Masa jasna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy. Masa ciemna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodaje
robiłam w różnej wersji,ale jeszcze nigdy z kakao,dobry pomysł
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie piekłam faworków w piekarniku muszę spróbować 😉
OdpowiedzUsuńChoć jeszcze na tą wersję poczekam. Póki co u mnie jutro zawitają takie bez mleka i jajek. Jak będziesz mieć ochotę spróbować innej wersji to zapraszam do mnie 😊
http://przypadkowapasja.blogspot.com/2018/02/weganski-chrust-innaczej-faworki.html?m=1