Kryzysowe mini makowce to świetne i bardzo mało czasochłonne ciasteczka. Są to tak naprawdę inną wersją muffinek. Moim zdaniem Kryzysowe mini makowce uratują nie jedno moje przyjęcie. Doskonały smak oraz aromat sprawią, iż żaden gość lub domownik nie przejdzie obojętnie wobec tych małych pyszności. Polecam!
Składniki:
350 g masy makowej(może być gotowa)
120 g masła orzechowego
40 g miodu(około 4 łyżek)
20 g proszku do pieczenia(około 2 łyżek)
3 jajka
3 jabłka
gotowy lukier plastyczny do dekoracji
Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Masę makową, masło orzechowe, miód, proszek do pieczenia, jajka oraz starte jabłka mieszamy razem do połączenia się składników. Formę na muffinki smarujemy wykładamy papierowymi papilotkami. Formy na babeczki wypełniamy do 3/4 wysokości(pamiętamy , że mini makowce jeszcze urosną). Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.
Składniki:
350 g masy makowej(może być gotowa)
120 g masła orzechowego
40 g miodu(około 4 łyżek)
20 g proszku do pieczenia(około 2 łyżek)
3 jajka
3 jabłka
gotowy lukier plastyczny do dekoracji
Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Masę makową, masło orzechowe, miód, proszek do pieczenia, jajka oraz starte jabłka mieszamy razem do połączenia się składników. Formę na muffinki smarujemy wykładamy papierowymi papilotkami. Formy na babeczki wypełniamy do 3/4 wysokości(pamiętamy , że mini makowce jeszcze urosną). Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz