Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Kokosowy blok

Blok czekoladowy nie od dziś cieszy się ogromną popularnością. Jest to również doskonały pomysł na osłodzenie sobie karnawału. Przepis na klasyczny blok czekoladowy można za każdym razem przerabiać i modyfikować.
Dziś mam właśnie dla was taką małą modyfikacje. Kokosowy blok to moja kolejna wariacja na temat bloku czekoladowego. Znajdziemy w nim nie tylko białą czekoladę, ale również dodatek mleczka kokosowego nadaje temu deserowi wyjątkowości. Jest szybki i smaczny. W kokosowym bloku dominującą rolę odgrywa oczywiście kokos. Nie zaburza jednak smaku pozostałych komponentów . Jest delikatny i łagodny. 
Kokosowy blok to przepis wyjątkowy. Skierowany nie tylko do fanów wiórków kokosowych, ale również do wszystkich tych którzy uwielbiają proste desery. Polecam!
Składniki:
300 g mleka w proszku
200 g czekolady białej
150 ml mleczka kokosowego
150 g masła
150 g bakali(wiórki kokosowe, orzechy, rodzynki)
100 g herbatników
Herbatniki kruszymy. Orzechy mielimy. Masło wraz z mlekiem kokosowym gotujemy do momentu rozpuszczenia się masła. Dodajemy drobno pokruszoną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia i połączenia się składników. Studzimy. Ciepłą masę umieszczamy w głębokiej misce dodajemy herbatniki i bakalie. Mieszamy. Dodajemy mleko w proszku . Mieszamy. Gotową masę umieszczamy w jednorazowej formie do pieczenia pokrytej folią. Chłodzimy około trzech godzin. Dowolnie dekorujemy.
kokos, blok czekoladowy
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj