Ciasteczka mają to do siebie, że bardzo szybko się je przygotowuje. Są smaczne i bardzo miękkie. Nie inaczej jest i tym razem. Mamy to zestaw najlepszych składników, który znajdziemy w każdym sklepie. Nie wątpliwą zaletą szybkich miodowych ciasteczek jest dodatek wspomnianego miodu. Wzbogaca on smak ciastek. Dodatkowo wpływa na konsystencję samego wypieku. Dzięki dodatkowi miodu mamy pyszne i bardzo wilgotne ciastka doskonałe do herbaty. Takie szybkie miodowe ciasteczka to również bogactwo aromatów. W moim przypadku moje ciasteczka pachną miodem lipowym, o którym niedługo napiszę oddzielną notkę. Wracając jednak do szybkich miodowych ciasteczek jest to doskonały przepis na wszelkie wyprawy, wycieczki czy sytuacje, gdy nie mamy dużo czasu, a goście czekają za ścianą. Polecam!
Składniki:
250 g maki pszennej
100 g miodu lipowego
100 g masła
6 g proszku do pieczenia
aromat waniliowy
2 jajka
Miękkie masło ucieramy z miodem. Do puszystej masy dodajemy po jednym jajku. Cały czas ucieramy. Do puszystej masy dodajemy mąkę oraz proszek. Miksujemy. Na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia układamy małe porcje ciasta w niewielkiej odległości od siebie(pamiętajmy ciasteczka urosną). Pieczemy tak około 10-15 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Smacznego!
Składniki:
250 g maki pszennej
100 g miodu lipowego
100 g masła
6 g proszku do pieczenia
aromat waniliowy
2 jajka
Miękkie masło ucieramy z miodem. Do puszystej masy dodajemy po jednym jajku. Cały czas ucieramy. Do puszystej masy dodajemy mąkę oraz proszek. Miksujemy. Na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia układamy małe porcje ciasta w niewielkiej odległości od siebie(pamiętajmy ciasteczka urosną). Pieczemy tak około 10-15 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz