Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Sernik Pina Colada (bez pieczenia)

Gdy na horyzoncie kolejna fala upałów przed nami. Doskonałym rozwiązaniem jest sięgniecie po pyszny i bardzo orzeźwiający sernik Pina Colada.  Ten smaczny deser nie wymaga pieczenia. Przygotowuje się go bardzo szybko i jest nie zawodny podczas spotkań z przyjaciółmi. Zaskakuje smakiem i wyglądem. Sernik Pina Colada w swojej nazwie nawiązuje do znanego napoju. Podobnie jak jego koktajlowy odpowiednik doskonale orzeźwia. Co tu dużo mówić, ale połączenie lekkiego sernika z mleczkiem kokoswym nie może nie smakować. Całość dopełnia galaretka anansowa. Sernik Pina Colada to jeden z najsmaczniejszych serników na zimno jaki kiedykolwiek jadłam. Dla mnie jest to numer jeden tegorocznych wakacji. Polecam!
Składniki:
1 kg sera trzykrotnie mielonego
600 ml wody (do galaretek)
400 g ananasa w syropie
300 ml mleczka kokosowego
300 g kruchych rurek z nadzieniem
200 g cukru pudru
120 g galaretki anansowej
50 g żelatyny
50 ml wody
Ananasy odsączamy z syropu. Syrop odkładamy, będzie nam jeszcze potrzebny. Ser i cukier miksujemy razem do połączenia się składników.  Dodajemy mleczko kokosowe. Miksujemy. Dodajemy syrop. Miksujemy. W zimnej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy. Wolnym strumieniem dodajemy do masy żelatynę. Mieszamy. Na dnie tortownicy układamy kruche rurki z nadzieniem. Na rurki wylewamy masę serową. Chłodzimy sernik co najmniej dwie godziny. Galaretkę rozpuszczam w 600 ml wrzącej wody. Studzę. Wystudzoną galaretkę chłodzę w lodówce. Na stężałym serniku układam plastry ananasa. Wylewam tężejącą galaretkę. Chłodzę przez co najmniej dwie godziny.


sernik,sernik na zimno,sernik Pina Colada
sernik,sernik na zimno,sernik pina colada
sernik, sernik na zimno,sernik Pina Colada
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj