Często zdarza mi się mocno zmarznąć. Dlatego sięgam po
rozgrzewającą gorącą czekoladę. Ostatnim czasie po wizycie w pewnej
znanej kawiarni postanowiłam urozmaicić nieco nudną klasyczną czekoladę
na gorąco. Dodając do niej likier migdałowy i migdały w płatkach
uzyskałam niesamowity. Zapach i smak migdałów unosił się po całym domu.
Pijąc gorącą czekoladę z likierem migdałowym mogłam przypomnieć sobie
moje szczęśliwe chwile słuchając przy tym jednocześnie ulubionej muzyki.
Kochani czy wy też lubicie delektować się ulubionym napojem słuchając
ulubionej muzyki?
Składniki:
300 ml mleka
100 g czekolady gorzkiej
50 g miodu(2 łyżki)
30 ml likieru migdałowego
30 g migdałów w płatkach
Mleko zagotowuje z miodem. Do gotującego mleka dodaje czekoladę
połamaną na kawałki. Gotuję do momentu rozpuszczenia. Gorącą czekoladę
przelewam do kubków, dodaje likier migdałowy. Mieszam. Posypuje płatkami
migdałowymi.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz