Gorąca czekolada z likierem migdałowym

Często zdarza mi się mocno zmarznąć. Dlatego sięgam po rozgrzewającą gorącą czekoladę. Ostatnim czasie po wizycie w pewnej znanej kawiarni postanowiłam urozmaicić nieco nudną klasyczną czekoladę na gorąco. Dodając do niej likier migdałowy i migdały w płatkach uzyskałam niesamowity. Zapach i smak migdałów unosił się po całym domu. Pijąc gorącą czekoladę z likierem migdałowym mogłam przypomnieć sobie moje szczęśliwe chwile słuchając przy tym jednocześnie ulubionej muzyki. Kochani czy wy też lubicie delektować się ulubionym napojem słuchając ulubionej muzyki?
Składniki:
300 ml mleka
100 g czekolady gorzkiej
50 g miodu(2 łyżki)
30 ml likieru migdałowego
30 g migdałów w płatkach
Mleko zagotowuje z miodem. Do gotującego mleka dodaje czekoladę połamaną na kawałki. Gotuję do momentu rozpuszczenia. Gorącą czekoladę przelewam do kubków, dodaje likier migdałowy. Mieszam. Posypuje płatkami migdałowymi.
gorąca czekolada, czekolada, likier migdałowy
Smacznego!

Komentarze