Migdały:
1 garść 30 g
1 łyżka 10 g
Masło migdałowe:
1 łyżka 20 g
1 łyżka 10 g
Migdały blanszowane:
1 garść 30 g
1 łyżka 15 g
Migdały słupki:
1 łyżka 30 g
1 łyżka 6 g
Migdały tarte:
1 szklanka 110 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Migdały w łupinach:
1 szklanka 70 g
1 garść 35 g
Migdały w płatkach:
1 szklanka 85 g
1 łyżka 10 g
Wiórki kokosowe:
1 szklanka 180 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 3 g
Rodzynki:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 15 g
Orzechy włoskie:
1 garść 30 g
Orzechy włoskie tarte:
1 szklanka 110 g
Orzechy laskowe:
1 łyżka 15 g
Orzechy laskowe prażone:
1 łyżka 15 g
Orzechy brazylijskie:
1 garść 50 g
Orzechy macadamia:
1 garść 40 g
Orzechy piniowe:
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Sezam:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Czarny sezam:
1 łyżka 7 g
1 łyżeczka 4 g
Słonecznik:
1 łyżka 10 g
Pasta słonecznikowa:
1 łyżka 30 g
1 łyżeczka 15 g
Siemię lniane:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 10 g
Siemię lniane prażone:
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Płatki owsiane:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 10 g
Płatki owsiane górskie:
1 szklanka 110 g
1 łyżka 10 g
Płatki wielozbożowe:
1 łyżka 10 g
Mak:
1 szklanka 165 g
1 łyżka 8 g
1 łyżeczka 5 g
Źródło: http://www.ilewazy.pl/
1 garść 30 g
1 łyżka 10 g
Masło migdałowe:
1 łyżka 20 g
1 łyżka 10 g
Migdały blanszowane:
1 garść 30 g
1 łyżka 15 g
Migdały słupki:
1 łyżka 30 g
1 łyżka 6 g
Migdały tarte:
1 szklanka 110 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Migdały w łupinach:
1 szklanka 70 g
1 garść 35 g
Migdały w płatkach:
1 szklanka 85 g
1 łyżka 10 g
Wiórki kokosowe:
1 szklanka 180 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 3 g
Rodzynki:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 15 g
Orzechy włoskie:
1 garść 30 g
Orzechy włoskie tarte:
1 szklanka 110 g
Orzechy laskowe:
1 łyżka 15 g
Orzechy laskowe prażone:
1 łyżka 15 g
Orzechy brazylijskie:
1 garść 50 g
Orzechy macadamia:
1 garść 40 g
Orzechy piniowe:
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Sezam:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Czarny sezam:
1 łyżka 7 g
1 łyżeczka 4 g
Słonecznik:
1 łyżka 10 g
Pasta słonecznikowa:
1 łyżka 30 g
1 łyżeczka 15 g
Siemię lniane:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 10 g
Siemię lniane prażone:
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Płatki owsiane:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 10 g
Płatki owsiane górskie:
1 szklanka 110 g
1 łyżka 10 g
Płatki wielozbożowe:
1 łyżka 10 g
Mak:
1 szklanka 165 g
1 łyżka 8 g
1 łyżeczka 5 g
Źródło: http://www.ilewazy.pl/
Komentarze
Prześlij komentarz