Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Bakalie-przelicznik miar

Migdały:
1 garść 30 g
1 łyżka 10 g
Masło migdałowe:
1 łyżka 20 g
1 łyżka 10 g
Migdały blanszowane:
1 garść 30 g
1 łyżka 15 g
Migdały słupki:
1 łyżka 30 g
1 łyżka 6 g
Migdały tarte:
1 szklanka 110 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Migdały w łupinach:
1 szklanka 70 g
1 garść 35 g
Migdały w płatkach:
1 szklanka 85 g
1 łyżka 10 g
Wiórki kokosowe:
1 szklanka 180 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 3 g
Rodzynki:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 15 g
Orzechy włoskie:
1 garść 30 g
Orzechy włoskie tarte:
1 szklanka 110 g
Orzechy laskowe:
1 łyżka 15 g
Orzechy laskowe prażone:
1 łyżka 15 g
Orzechy brazylijskie:
1 garść 50 g
Orzechy macadamia:
1 garść 40 g
Orzechy piniowe:
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Sezam:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Czarny sezam:
1 łyżka 7 g
1 łyżeczka 4 g
Słonecznik:
1 łyżka 10 g
Pasta słonecznikowa:
1 łyżka 30 g
1 łyżeczka 15 g
Siemię lniane:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 10 g
Siemię lniane prażone:
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Płatki owsiane:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 10 g
Płatki owsiane górskie:
1 szklanka 110 g
1 łyżka 10 g
Płatki wielozbożowe:
1 łyżka 10 g
Mak:
1 szklanka 165 g
1 łyżka 8 g
1 łyżeczka 5 g
Źródło: http://www.ilewazy.pl/

Komentarze

Popularne posty

Drukuj