Czas odpoczynku już za mną. Przyszła pora brać się do roboty.
pierwszą rzeczą jaką najczęściej robię to powrocie z wakacji to
stworzenie ciekawego przepisu, które nie zajmie dużo czasu, a będzie
smaczne i szybkie. Tego roczny odpoczynek mogę powiedzieć, że był bardzo
udany. Chodziłam i zwiedzałam przepiękne okolice Łeby. Wracając jednak
do moich biszkoptowych lizaków dla dzieci to mogę powiedzieć, że nikt
nie oprze się niezwykle prostemu połączeniu biszkoptów, herbatników i
czekolady. Zachwycą się tym zarówno mali jak i duzi.
Składniki:
300 g biszkoptów okrągłych(mogą być również upieczony, a niewykorzystany biszkopt)
200 g czekolady gorzkiej
125 g serka mascarpone
100 g herbatników
patyczki szaszłykowe
kolorowa posypka do dekoracji
Herbatniki pokrusz. Biszkopty połam na mniejsze kawałki. 100 g czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Wystudź. Herbatniki i biszkopty wymieszaj z serkiem mascarpone oraz wystudzoną czekoladą. Formuj kulki wielkości orzech włoskiego. Całość chłódź w lodówce przez 2 godziny.
100 g czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Wystudź. Schłodzone lizaczki obtaczaj w czekoladzie i posypkach dekoracyjnych. nadziewaj na patyczki od szaszłyków. Po wystudzeniu wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Smacznego!
Składniki:
300 g biszkoptów okrągłych(mogą być również upieczony, a niewykorzystany biszkopt)
200 g czekolady gorzkiej
125 g serka mascarpone
100 g herbatników
patyczki szaszłykowe
kolorowa posypka do dekoracji
Herbatniki pokrusz. Biszkopty połam na mniejsze kawałki. 100 g czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Wystudź. Herbatniki i biszkopty wymieszaj z serkiem mascarpone oraz wystudzoną czekoladą. Formuj kulki wielkości orzech włoskiego. Całość chłódź w lodówce przez 2 godziny.
100 g czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Wystudź. Schłodzone lizaczki obtaczaj w czekoladzie i posypkach dekoracyjnych. nadziewaj na patyczki od szaszłyków. Po wystudzeniu wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Komentarze
Prześlij komentarz