Masło czekoladowe jest jednym z najpopularniejszych dodatków do
śniadania. Pełne czekolady, słodkie, wprost idealne do ciepłych
bułeczek. Niestety masła czekoladowe, które znajdujemy na półkach
sklepowych zawierają dużo dodatków chemicznych i ulepszaczy. Dlatego
proponuję wam kochani pyszne i smaczne domowe masło czekoladowe. Domowe
masło czekoladowe składa się tylko z dwóch składników i jest przy tym
smaczne. Można powiedzieć, iż domowe masło czekoladowe jest wyjątkowe !
Składniki:
250 g miękkiego masła
150 g czekolady mlecznej lub deserowej
20 g cukru pudru(opcjonalnie)
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Miękkie masło ubijam na puch z cukrem pudrem. Dodaję wystudzoną czekoladę. Krótko miksuję, do połączenia składników. Masę umieszczam w słoiku. Przechowuję w lodówce.
Smacznego!
Składniki:
250 g miękkiego masła
150 g czekolady mlecznej lub deserowej
20 g cukru pudru(opcjonalnie)
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Miękkie masło ubijam na puch z cukrem pudrem. Dodaję wystudzoną czekoladę. Krótko miksuję, do połączenia składników. Masę umieszczam w słoiku. Przechowuję w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz