Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Domowe masło czekoladowe

Masło czekoladowe jest jednym z najpopularniejszych dodatków do śniadania. Pełne czekolady, słodkie, wprost idealne do ciepłych bułeczek. Niestety masła czekoladowe, które znajdujemy na półkach sklepowych zawierają dużo dodatków chemicznych i ulepszaczy. Dlatego proponuję wam kochani pyszne i smaczne domowe masło czekoladowe. Domowe masło czekoladowe składa się tylko z dwóch składników i jest przy tym smaczne. Można powiedzieć, iż domowe masło czekoladowe jest wyjątkowe !
Składniki:
250 g miękkiego masła
150 g czekolady mlecznej lub deserowej
20 g cukru pudru(opcjonalnie)
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Miękkie masło ubijam na puch z cukrem pudrem. Dodaję wystudzoną czekoladę. Krótko miksuję, do połączenia składników. Masę umieszczam w słoiku. Przechowuję w lodówce.
masło, masło czekoladowe, czekolada, domowe masło czekoladowe

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj