Gorąca czekolada z likierem kokosowym to jedno z najlepszych
rozwiązań, gdy za oknem zimno. Rozgrzewający, energetyczny napój to
doskonałe rozwiązanie, gdy wracamy przemarznięty do domu ze spaceru.
Gorąca czekolada z likierem kokosowym niestety nie jest dla dzieci.
Likier kokosowy dodany do gorącej czekolady to doskonały dodatek,
nadający charakterystyczny kokosowy smak i aromat. Co kochani myślicie o
takim połączeniu? Macie swoje ulubione dodatki do gorącej czekolady?
Składniki:
300 ml mleka
100 g czekolady deserowej lub gorzkiej
50 g miodu(2 łyżki)
20 ml likieru kokosowego( 2 płaskie łyżeczki)
20 g wiórków kokosowych( 2 łyżeczki)
Mleko zagotowuje z dodatkiem miodu. Do gotującego się mleka dodaje czekoladę połamana na drobne kawałki. Mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Gotową czekoladę przelewam do kubeczków. Dodaje likier kokosowy, mieszam. Gorący napój ozdabiam wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
Składniki:
300 ml mleka
100 g czekolady deserowej lub gorzkiej
50 g miodu(2 łyżki)
20 ml likieru kokosowego( 2 płaskie łyżeczki)
20 g wiórków kokosowych( 2 łyżeczki)
Mleko zagotowuje z dodatkiem miodu. Do gotującego się mleka dodaje czekoladę połamana na drobne kawałki. Mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Gotową czekoladę przelewam do kubeczków. Dodaje likier kokosowy, mieszam. Gorący napój ozdabiam wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz