Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Tort Kinder Country (bez pieczenia)

 Moja dzisiejsza propozycja na weekend majowy to pyszny i łatwy Tort Kinder Country. Bazą deseru są biszkopty i serek mascarpone. Ciasto jest łatwe i proste w przygotowaniu. Potrzebujemy dosłownie kilku składników. Moim zdaniem jest to tort na niezwykłe okazje. Sprawdzi się na małe i duże spotkania rodzinne. Polecam ! Składniki: masa jasna 250 g serka mascarpone  100 g cukru pudru 100 g czekolady białej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu masa ciemna 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu dodatkowo 300 g biszkoptów dowolnych 200 g płatków śniadaniowych z miodem typu "Kangus" 100 g czekolady ciemnej Masa jasna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy. Masa ciemna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodaje

Gorąca czekolada

Gorąca czekolada jest napojem, który zawsze poprawia mi humor w pochmurne jesienne dni. Mocno czekoladowe, słodkie, pełne witamin sprawia, iż pijąc czekoladę mija chandra. Gorąca czekolada to napój, który z chęcią wypiją małe dzieci. Nie ma przecież osoby, która oparła by się zapachowi płynnej czekolady.
Składniki:
250 ml mleka
100 g czekolady gorzkiej lub deserowej
50 g miodu
Mleko gotuję z miodem. Czekoladę łamie na kawałki. Kawałki czekolady dodaje do mocno gotującego się mleka. Mieszam do momentu rozpuszczenia się czekolady. Gotowy napój przelewam do filiżanki.
gorąca czekolada, czekolada,
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj