Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Granola

O popularności tego przepisu świadczy fakt, iż zawiera w sobie wszystko to co zdrowe dla naszego organizmu. Bogactwo smaku uzupełniane słodyczą miodu powoduje, ze możemy delektować się tym uniwersalnym daniem każdego dnia.
Zachęcam serdecznie do polubienia fanpaga. Znajdziecie tam ciekawostki, porady i wiele więcej.
Składniki:
120 g płatków owsianych(ok. 1 szklanka)
44 g miodu(ok. 2 łyżek)
30 g orzechów włoskich
30 g orzechów laskowych
30 g rodzynek
30 g wiórków kokosowych
Orzechy mielimy. W misce łączymy ze sobą płatki owsiane, orzechy, wiórki kokosowe i rodzynki. Dodajemy płynny miód. Mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 160 stopniach. Co 3-4 minut mieszamy aby nie przypalić spodu masy.
granola
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj