Pijąc kakao często przywołuje wspomnienia dzieciństwa, gdyż był
to mój ulubiony napój. Nie można jednak zapomnieć, iż jest to bardzo
pożywny napój, który ma dużo wartości odżywczych – wapń i magnez.
Sprawdza się zarówno jako podwieczorek, jak i drugie śniadanie.
Składniki
250 ml mleka
20 g cukru(2-3 łyżki)
15 g kakao(2 łyżki)
Mleko gotujemy z cukrem. Z lekko podgrzanego mleka odlewamy pół szklanki i dosypujemy kakao. Mieszamy. Do gotującego mleka wlewamy kakao i mieszamy. Przelewamy do kubka.
Smacznego!
Składniki
250 ml mleka
20 g cukru(2-3 łyżki)
15 g kakao(2 łyżki)
Mleko gotujemy z cukrem. Z lekko podgrzanego mleka odlewamy pół szklanki i dosypujemy kakao. Mieszamy. Do gotującego mleka wlewamy kakao i mieszamy. Przelewamy do kubka.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz