Kaszka manna z sokiem wiśniowym to idealne danie dla małych
łasuchów, jak i dużych. Jest to danie szybkie i łatwe w
przygotowaniu.Przygotowanie kaszki mannej z sokiem wiśniowym zajmuje
mniej niż 30 minut. U mnie sprawdza się jako sycące śniadanie. Któż z
nas nie pamięta smaku takiej kaszki mannej z sokiem wiśniowym. Można
powiedzieć, iż jest to smak mojego dzieciństwa. Kaszka manna z dodatkiem
z soku wiśniowego sprawia, ze proste połączenie słodkiego z kwaśnym
nabiera innego znaczenia. Pamiętacie smak takich kaszek? Lubiliście je?
Składniki:
500 ml mleka
80 ml soku wiśniowego(ok. 3 łyżek)
50 g cukru(ok. 3-4 łyżek)
36 g kaszy mannej(3 łyżki)
Mleko zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka dodajemy kaszę manną. Mieszamy do ponownego zagotowania. Po zagotowaniu mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji(ok. 15 minut). Gotową kaszkę manna przelewamy do głębokiego talerzyka, polewamy sokiem wiśniowym.
Smacznego!
Składniki:
500 ml mleka
80 ml soku wiśniowego(ok. 3 łyżek)
50 g cukru(ok. 3-4 łyżek)
36 g kaszy mannej(3 łyżki)
Mleko zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka dodajemy kaszę manną. Mieszamy do ponownego zagotowania. Po zagotowaniu mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji(ok. 15 minut). Gotową kaszkę manna przelewamy do głębokiego talerzyka, polewamy sokiem wiśniowym.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz