Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Klasyczne naleśniki z serkiem homogenizowanym

Klasyczne naleśniki z serkiem homogenizowanym to idealnie danie dla małych łasuchów. Puszyste ciasto przekładane pysznym serkiem homogenizowanym sprawi, iż znikną bardzo szybko z talerza. U mnie w domu jak przygotowuję klasyczne naleśniki z serkiem homogenizowanym to zawsze słyszę „Zrób dużo, zaraz ich nie będzie”. Tak też robię i zawsze wychodzi mi ogromna ilość naleśników do przełożenia. Jednak efekt i opinie rodziny sprawiają, iż są stałym daniem przygotowywanym w mojej kuchni? Kochani lubicie klasyczne naleśniki z serkiem homogenizowanym?
Składniki:
ciasto
500 ml mleka 3,2%
340 g mąki pszennej
20 g cukru( 1,5 łyżki)
2 jaja
1 op. cukru waniliowego
100 ml oleju
20 ml wody gazowanej
1 łyżeczka smalcu
aromat waniliowy
masa
400 g serka homogenizowanego waniliowego
ew. śmietana 12% lub cukier puder jako dodatek
Mąkę, 1 szklankę mleka, jaja,aromat, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy gotowe naleśniki.
Wystudzone naleśniki smarujemy serkiem homogenizowanym. Składamy w trójkącik.
Gotowe naleśniki możemy podawać ze śmietaną lub cukrem pudrem.
Smacznego!
naleśniki, naleśniki na słodko, naleśniki z serkiem homogenizowanym, serek homogenizowany

Komentarze

Popularne posty

Drukuj