Klasyczne naleśniki z serkiem homogenizowanym to idealnie danie
dla małych łasuchów. Puszyste ciasto przekładane pysznym serkiem
homogenizowanym sprawi, iż znikną bardzo szybko z talerza. U mnie w domu
jak przygotowuję klasyczne naleśniki z serkiem homogenizowanym to
zawsze słyszę „Zrób dużo, zaraz ich nie będzie”. Tak też robię i zawsze
wychodzi mi ogromna ilość naleśników do przełożenia. Jednak efekt i
opinie rodziny sprawiają, iż są stałym daniem przygotowywanym w mojej
kuchni? Kochani lubicie klasyczne naleśniki z serkiem homogenizowanym?
Składniki:
ciasto
500 ml mleka 3,2%
340 g mąki pszennej
20 g cukru( 1,5 łyżki)
2 jaja
1 op. cukru waniliowego
100 ml oleju
20 ml wody gazowanej
1 łyżeczka smalcu
aromat waniliowy
masa
400 g serka homogenizowanego waniliowego
ew. śmietana 12% lub cukier puder jako dodatek
Mąkę, 1 szklankę mleka, jaja,aromat, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy gotowe naleśniki.
Wystudzone naleśniki smarujemy serkiem homogenizowanym. Składamy w trójkącik.
Gotowe naleśniki możemy podawać ze śmietaną lub cukrem pudrem.
Smacznego!
Składniki:
ciasto
500 ml mleka 3,2%
340 g mąki pszennej
20 g cukru( 1,5 łyżki)
2 jaja
1 op. cukru waniliowego
100 ml oleju
20 ml wody gazowanej
1 łyżeczka smalcu
aromat waniliowy
masa
400 g serka homogenizowanego waniliowego
ew. śmietana 12% lub cukier puder jako dodatek
Mąkę, 1 szklankę mleka, jaja,aromat, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy gotowe naleśniki.
Wystudzone naleśniki smarujemy serkiem homogenizowanym. Składamy w trójkącik.
Gotowe naleśniki możemy podawać ze śmietaną lub cukrem pudrem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz