Wbrew pogodzie panującej za oknem postanowiłam przypomnieć sobie
smak lata. Kluski z truskawkami to moje ulubione danie letnie oraz smak
mojego dzieciństwa. Nie znam dziecka, które by nie lubiło tego szybkiego
dania. Bo cóż jest prostrzego w połączeniu makaronu i truskawek. Zimą
nie dostaniemy jednak świeżych truskawek, więc postanowiłam zrobić ten
deser na mrożonych. Efekt wyszedł dość dobry. Kluski z truskawkami u
mnie sprawdzają się zarówno jako danie obiadowe, jak i kolacja. Kochani
lubicie kluski z truskawkami ? Truskawki zastępujecie może innymi
owocami?
Składniki:
400 g makaronu
400 g truskawek (świeże lub mrożone)
100 g cukru(1/2 szklanki)
100 ml śmietany 12%(1/2 opakowania)
20 g cynamonu(2 łyżeczki)
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Odcedzam. Świeże truskawki łącze z cukrem, krótko gotuję. Truskawki możemy krótko zmiksować. Mrożone truskawki rozmrażam, łączę z cukrem, krótko gotuje. Miksuję. Makaron łączę z truskawkami. Dodaję śmietanę i cynamon. Mieszam. Gotowe !
Smacznego!
Składniki:
400 g makaronu
400 g truskawek (świeże lub mrożone)
100 g cukru(1/2 szklanki)
100 ml śmietany 12%(1/2 opakowania)
20 g cynamonu(2 łyżeczki)
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Odcedzam. Świeże truskawki łącze z cukrem, krótko gotuję. Truskawki możemy krótko zmiksować. Mrożone truskawki rozmrażam, łączę z cukrem, krótko gotuje. Miksuję. Makaron łączę z truskawkami. Dodaję śmietanę i cynamon. Mieszam. Gotowe !
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz