Od czasu mojego ostatniego sukcesu z makaronem z białym serem
postanowiłam iść za ciosem i przygotowałam kolejną propozycję z
makaronem w roli głównej. Tym razem są to szybkie i łatwe kokardki
zapiekane z jabłkami. To danie może być zarówno obiadem jak i
podwieczorkiem. Nic nie może równać się ze smakiem i aromatem jesiennych
jabłek zapiekanych w piekarniku. Kokardki zapiekane z jabłkami są w
moim przypadku punktem obowiązkowym prawie każdego jesiennego
popołudnia. To danie jest doskonałą bazą do interpretacji i fantazji
kulinarnej. Delektujmy się kokardkami zapiekanymi z jabłkami przecież
doskonale wpisują się w smaczną polską jesień.
Składniki:
250 g makaronu kokardki
30 g cukru(3 łyżki)
20 g cynamonu(2 łyżki)
20 g cukru waniliowego(2 łyżki)
3 jabłka
masło
woda
Wodę zagotowujemy. Dodajemy makaron. Od momentu zagotowania gotujemy jeszcze około 10 minut. Gdy makaron będzie al dente odcedzamy. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na plastry. Mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym oraz cynamonem. Formę żaroodporną smarujemy masłem. Na dnie układamy warstwę makaronu, następnie jabłka. Znowu na jabłkach układamy makaron. Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Składniki:
250 g makaronu kokardki
30 g cukru(3 łyżki)
20 g cynamonu(2 łyżki)
20 g cukru waniliowego(2 łyżki)
3 jabłka
masło
woda
Wodę zagotowujemy. Dodajemy makaron. Od momentu zagotowania gotujemy jeszcze około 10 minut. Gdy makaron będzie al dente odcedzamy. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na plastry. Mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym oraz cynamonem. Formę żaroodporną smarujemy masłem. Na dnie układamy warstwę makaronu, następnie jabłka. Znowu na jabłkach układamy makaron. Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz