Pomysł na to połączenie smaków podpowiedziała mi mama. Porada
okazała się strzałem w dziesiątkę. Kompot z czereśniami okazał się
smaczny, nieco cierpki, a zarazem intensywny w smaku. Od tego momentu
zaczęłam częściej dodawać do kompotu czereśnie, nie kiedy zastępując
nimi wiśnie. Polecam wam z całego serca.
składniki:
1,5 litra wody
150 g czereśni
100 g wiśni
40 g cukru
3 jabłka
Jabłka, wiśnie oraz czereśnie myję. Jabłka obieram, kroję na ćwiartki, umieszczam je razem z wiśniami i czereśniami w dużym garnku. Zalewam wodą i zagotowuję. Po około 10 minutach(powinny się gotować) zmniejszam ogień i gotuję jeszcze około 20 minut. Po ugotowaniu przelewam do dużego dzbanka.
Smacznego!
składniki:
1,5 litra wody
150 g czereśni
100 g wiśni
40 g cukru
3 jabłka
Jabłka, wiśnie oraz czereśnie myję. Jabłka obieram, kroję na ćwiartki, umieszczam je razem z wiśniami i czereśniami w dużym garnku. Zalewam wodą i zagotowuję. Po około 10 minutach(powinny się gotować) zmniejszam ogień i gotuję jeszcze około 20 minut. Po ugotowaniu przelewam do dużego dzbanka.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz