Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Lemoniada cytrynowo-pomarańczowa

Letnie orzeźwienie kojarzy się jednoznacznie z lemoniadą. Ja dziś dla was przygotowałam pyszne połączenie pomarańczy i cytryny. Lemoniada cytrynowo-pomarańczowa sprawdzi się zarówno po intensywnym wysiłku i jako nawodnienie organizmu w trakcie upałów. Nie wątpliwą zaletą mojej wersji lemoniady jest to, iż nie jest bardzo słodka, co powoduje, że gasi pragnienie, a nie napędza chęci picia dalej. Lemoniada cytrynowo=pomarańczowa spodoba się również wszystkim , którzy cenią klasyczne, domowe receptury, a nie sklepowe odpowiedniki.
Składniki:
300 ml wody gazowanej
2 pomarańcze
2 cytryny
20 g cukru(2 płaskie łyżeczki)
Pomarańcze i cytryny parzymy. Z pomarańczy i cytryn wyciskamy sok. Sok z pomarańczy i cytryn przelewamy do małego dzbanka, dodajemy wodę oraz cukier. Całość mieszamy. Lemoniadę umieszczamy w lodówce na co najmniej 30 minut. Gotowe!
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj