Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Lody na ciepło o smaku orzechowym

Lody na ciepło nie wątpliwie kojarzą mi się z dzieciństwem. Pyszne i słodkie lody na ciepło są jednym z tych smakołyków, które pamięta się przez lata. ja lodami na ciepło zajadałam się pod czas długich przerw w szkole. jednym z moich ulubionych smaków były te z dodatkiem orzechów. Po latach postanowiłam odtworzyć ten niezwykły smak. Jak się okazało zrobienie i przygotowanie takich przepysznych lodów na ciepło z dodatkiem orzechów nie zajmuje dużo czasu. Polecam!
Składniki:
200 g orzechów włoskich lub laskowych
150 g cukru
3 białka
woda
Orzechy mielimy. Cukier zalewamy wodą(tylko do przykrycia cukru). Zagotowujemy. Zimne białka ubijamy. W trakcie ubijania białek lejemy powoli ciepły syrop cukrowy. Do powstałej piany dodajemy mielone orzechy. Mieszamy ostrożnie drewnianą łyżką. Za pomocą szprycy cukierniczej napełniamy masą wafle. Chłodzimy w lodówce przez 20 minut.


nugat, orzechy, lody na ciepło, lody, lody orzechowe na ciepło

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj