Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Mąka pszenna- przelicznik miar

Mąka krupczatka:
1 szklanka 180 g
1 łyżka 17 g
1 łyżeczka 8 g
Mąka pełnoziarnista 3 zbożowa:
1 szklanka 130 g
1 łyżka 12 g
1 łyżeczka 6 g
Mąka pełnoziarnista:
1 szklanka 130 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka -
Mąka chlebowa typ 750:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka -
Mąka graham typ 850:
1 szklanka 130 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 6 g
Przypominam o konkursie na fanpag’u bloga: https://www.facebook.com/ciastaztradycjami/
Do wygrania książka „Wiem co jem. Przepisy z programu”(nagroda główna) oraz słodycze(drugie i trzecie miejsce).
Źródło:http://www.ilewazy.pl/

Komentarze

Popularne posty

Drukuj