Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Tort Kinder Country (bez pieczenia)

 Moja dzisiejsza propozycja na weekend majowy to pyszny i łatwy Tort Kinder Country. Bazą deseru są biszkopty i serek mascarpone. Ciasto jest łatwe i proste w przygotowaniu. Potrzebujemy dosłownie kilku składników. Moim zdaniem jest to tort na niezwykłe okazje. Sprawdzi się na małe i duże spotkania rodzinne. Polecam ! Składniki: masa jasna 250 g serka mascarpone  100 g cukru pudru 100 g czekolady białej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu masa ciemna 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu dodatkowo 300 g biszkoptów dowolnych 200 g płatków śniadaniowych z miodem typu "Kangus" 100 g czekolady ciemnej Masa jasna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy. Masa ciemna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodaje

Mąka pszenna- przelicznik miar

Mąka krupczatka:
1 szklanka 180 g
1 łyżka 17 g
1 łyżeczka 8 g
Mąka pełnoziarnista 3 zbożowa:
1 szklanka 130 g
1 łyżka 12 g
1 łyżeczka 6 g
Mąka pełnoziarnista:
1 szklanka 130 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka -
Mąka chlebowa typ 750:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka -
Mąka graham typ 850:
1 szklanka 130 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 6 g
Przypominam o konkursie na fanpag’u bloga: https://www.facebook.com/ciastaztradycjami/
Do wygrania książka „Wiem co jem. Przepisy z programu”(nagroda główna) oraz słodycze(drugie i trzecie miejsce).
Źródło:http://www.ilewazy.pl/

Komentarze

Popularne posty

Drukuj