Tworząc danie z makaronem możemy czerpać inspiracje z otaczającego
nas świata. Ja swoich inspiracji szukam nie tylko w przyrodzie, ale
również z różnego rodzaju książek. Dzisiejszy przepis pochodzi z bardzo
lubianej książeczki „Biblioteki poradnika domowego”. Była to seria
książeczek poświęcona różnego rodzaju tematom kulinarnym. Jak się
okazało przepis na makaron z sosem orzechowym okazał się strzałem w
dziesiątkę. Jest to danie aromatyczne, szybkie i bardzo łatwe. Doskonałe
rozwiązanie na szybką kolację. Aby przygotować makaron z sosem
orzechowym nie potrzebujemy dużej ilości produktów. Moim zdaniem przepis
na makaron z sosem orzechowym spodoba się nie tylko fanom makaronów.
Polecam !
Składniki:
300 g makaronu świderki
250 g orzechów włoskich
250 g jogurtu naturalnego
30 g cukru(3 łyżki)
30 g cukru waniliowego(3 łyżki)
woda
Wodę zagotowujemy. Do gotującej się wody dodajemy makaron. Ponownie zagotowujemy. Gotujemy około 10 minut(do miękkości). Odcedzamy. Orzechy mielimy. Jogurt łączymy z cukrem i cukrem waniliowym. Do jogurtu dodajemy zmielone orzechy włoskie. Makaron polewamy sosem orzechowym. Gotowe !
Smacznego!
Źródło:”Makaron na szybko”, s. 54-57.
Składniki:
300 g makaronu świderki
250 g orzechów włoskich
250 g jogurtu naturalnego
30 g cukru(3 łyżki)
30 g cukru waniliowego(3 łyżki)
woda
Wodę zagotowujemy. Do gotującej się wody dodajemy makaron. Ponownie zagotowujemy. Gotujemy około 10 minut(do miękkości). Odcedzamy. Orzechy mielimy. Jogurt łączymy z cukrem i cukrem waniliowym. Do jogurtu dodajemy zmielone orzechy włoskie. Makaron polewamy sosem orzechowym. Gotowe !
Źródło:”Makaron na szybko”, s. 54-57.
Komentarze
Prześlij komentarz