Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Mini pączusie z serka homogenizowanego

Mini pączusie z serka homogenizowanego robię praktycznie co karnawał. Nie wątpliwą ich zaletą jest to, iż aby wykonać mini pączusie potrzeba praktycznie 4 składników. Sam czas zrobienia pączusiów zajmuje jednak około 30 minut wiec nie spędzimy w kuchni całego popołudnia. Smak mini pączusiów na bazie serka homogenizowanego różnie się jednak od klasycznych pączków drożdżowych. Są lżejsze, delikatniejsze, przypominają nieco klasyczne placki na słodko. Robiąc pączusie wiem, że w ciągu karnawału będę przygotowywać jeszcze jedną partię tych pysznych smakołyków. Lubicie takie małe pączusie?
Składniki:
400 g serka homogenizowanego waniliowego ( 2 opakowania)
220 g mąki(1,5 szklanki)
20 g proszku do pieczenia(2 łyżeczki)
3 jajka
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Serki homogenizowane, mąkę, proszek oraz jajka krótko miksujemy do połączenia się składników. Odstawiamy na chwilę. W głębokim naczyniu nagrzewamy olej. Aby mieć pewność, że olej jest nagrzany wrzucamy na tłuszcz mały kawałek ciasta i smażymy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy małe kawałki ciasta(najlepiej przy pomocy łyżeczki). Smażymy z obu stron na rumiano. Odsączamy na papierowym ręczniku. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.
mini pączki, serek homogenizowany, karnawał, słodkości
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj