W całej sieci i książkach znajdziemy przeróżne przepisy na pamiers.
Są to ciastka z ciasta francuskiego, pełne cukru. Nie jest to na pewno
danie dietetyczne, ale od czasu do czasu możemy pozwolić sobie na małe
grzeszki. Słowo „małe” jest tu kluczowe, gdyż moja wersja tych znanych
francuskich ciastek jest naprawdę mała. Pozwoliło mi to naprawdę
zaoszczędzić czas. Mini palmiers sprawdzą idealnie się podczas
nadchodzącego właśnie okresu świąteczno-noworocznego. Karnawał to okres
gdy nie chcemy się zbytnio napracować , a czerpać przyjemności ze
spotkań z bliskimi. Mini palmiers są idealnym rozwiązaniem.
Składniki:
około 250 g ciasta francuskiego(pokrojonego)
100 g cukru
30 g cynamony(3 łyżeczki)
Ciasto francuskie wykładamy na stolnicę. Lekko rozwałkowujemy, posypujemy cukrem i cynamonem(cukier lekko dociskamy do ciasta). Rolujemy z dwóch stron. Roladę kroimy na kawałki wielkości około 3 centymetrów. Układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko dociskając. Pieczemy w 200 stopniach przez 10-15 minut(do przyrumienienia). Studzimy.
Smacznego!
Składniki:
około 250 g ciasta francuskiego(pokrojonego)
100 g cukru
30 g cynamony(3 łyżeczki)
Ciasto francuskie wykładamy na stolnicę. Lekko rozwałkowujemy, posypujemy cukrem i cynamonem(cukier lekko dociskamy do ciasta). Rolujemy z dwóch stron. Roladę kroimy na kawałki wielkości około 3 centymetrów. Układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko dociskając. Pieczemy w 200 stopniach przez 10-15 minut(do przyrumienienia). Studzimy.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz