Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Mini sernik na zimno

Mini sernik na zimno powstał tak naprawdę przypadkowo, gdyż zostało mi wtedy trochę serka homogenizowanego , którego użyłam do zrobienia dużego sernika na zimno. Wersja mini sernika na zimno sprawdza się doskonale podczas przyjęć. Można również podać ją w na małych talerzykach. Sposób zrobienia mini serników na zimno jest dokładnie taki sam jak klasycznego sernika na zimno.
Składniki:
3 galaretki(truskawka, malina,pomarańcza)
2 serki homogenizowane po ok. 200 g każdy
puszka brzoskwiń
ok. 600 ml wody
Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 200 ml wody. Studzę. Do wystudzonej galaretki dodaje serek homogenizowany(w temperaturze pokojowej). Mieszam. Przelewam do małych salaterek. Chłodzę w lodówce przez 1 godzinę.
Galaretkę malinową zalewam 200 ml wody. Mieszam i odstawiam do wystudzenia. Dodaję serek homogenizowany. Mieszam. Masę przelewam do salaterek z galaretką truskawkową. Chłodzę w lodówce przez 1 godzinę.
Galaretkę pomarańczową przelewam 200 ml wody. Studzę.
Brzoskwinie odsączam z soku. Kroję na kawałki. Na schodzoną galaretkę układam brzoskwinie i wylewam wystudzona galaretkę pomarańczową. Chłodzę w lodówce przez 2 godziny.
sernik na zimno, mini sernik na zimno
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj