Mini sernik na zimno

Mini sernik na zimno powstał tak naprawdę przypadkowo, gdyż zostało mi wtedy trochę serka homogenizowanego , którego użyłam do zrobienia dużego sernika na zimno. Wersja mini sernika na zimno sprawdza się doskonale podczas przyjęć. Można również podać ją w na małych talerzykach. Sposób zrobienia mini serników na zimno jest dokładnie taki sam jak klasycznego sernika na zimno.
Składniki:
3 galaretki(truskawka, malina,pomarańcza)
2 serki homogenizowane po ok. 200 g każdy
puszka brzoskwiń
ok. 600 ml wody
Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 200 ml wody. Studzę. Do wystudzonej galaretki dodaje serek homogenizowany(w temperaturze pokojowej). Mieszam. Przelewam do małych salaterek. Chłodzę w lodówce przez 1 godzinę.
Galaretkę malinową zalewam 200 ml wody. Mieszam i odstawiam do wystudzenia. Dodaję serek homogenizowany. Mieszam. Masę przelewam do salaterek z galaretką truskawkową. Chłodzę w lodówce przez 1 godzinę.
Galaretkę pomarańczową przelewam 200 ml wody. Studzę.
Brzoskwinie odsączam z soku. Kroję na kawałki. Na schodzoną galaretkę układam brzoskwinie i wylewam wystudzona galaretkę pomarańczową. Chłodzę w lodówce przez 2 godziny.
sernik na zimno, mini sernik na zimno
Smacznego!

Komentarze