Muffinki z białą czekoladą

Muffinki z białą czekoladą to moje wariactwo na temat babeczek. Są to pyszne, słodkie, a zarazem bardzo mleczne muffinki. Muffinki z białą czekoladą są doskonałą alternatywą dla tych wszystkich, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. Babeczki sprawdzą się podczas pikników. Dodatek białek czekolady sprawia, iż nie trzeba ich dodatkowo słodzić, zachowują przy tym swoją konsystencję. Polecam !
Składniki:
350 g mąki
100 g otrębów pszennych
100 ml mleka
100 g czekolady białej
80 g brązowego cukru
50 g masła
20 g proszku do pieczenia(2 łyżki)
1 jajko
Mleko, masło i cukier rozpuszczamy. Dodajemy czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Studzimy. Mąkę, otręby oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Do suchych składników dodajemy mokre oraz jajko. Całość mieszamy, a składniki się połączą. Do formy na muffinki wkładamy papilotki. Do każdej papilotki nakładamy 2-3 łyżki ciasta. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy.


czekolada, muffinki, muffinki z bialą czekoladą

Smacznego!

Komentarze