Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Odmiany cukru – przelicznik miar

Cukier palmowy:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Ksylitor:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Cukier trzcinowy:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 14 g
1 łyżeczka 6 g
Stewia z erytytolem:
1 szklanka -
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 5 g
Stewia gold:
1 szklanka -
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Stewia w liściach:
1 szklanka -
1 łyżka -
1 łyżeczka 2 g
Glukoza:
1 szklanka -
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 2 g
Źródło:http://www.ilewazy.pl/

Komentarze

Popularne posty

Drukuj