Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Tort Kinder Country (bez pieczenia)

 Moja dzisiejsza propozycja na weekend majowy to pyszny i łatwy Tort Kinder Country. Bazą deseru są biszkopty i serek mascarpone. Ciasto jest łatwe i proste w przygotowaniu. Potrzebujemy dosłownie kilku składników. Moim zdaniem jest to tort na niezwykłe okazje. Sprawdzi się na małe i duże spotkania rodzinne. Polecam ! Składniki: masa jasna 250 g serka mascarpone  100 g cukru pudru 100 g czekolady białej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu masa ciemna 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu dodatkowo 300 g biszkoptów dowolnych 200 g płatków śniadaniowych z miodem typu "Kangus" 100 g czekolady ciemnej Masa jasna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy. Masa ciemna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodaje

Odmiany cukru – przelicznik miar

Cukier palmowy:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Ksylitor:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Cukier trzcinowy:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 14 g
1 łyżeczka 6 g
Stewia z erytytolem:
1 szklanka -
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 5 g
Stewia gold:
1 szklanka -
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Stewia w liściach:
1 szklanka -
1 łyżka -
1 łyżeczka 2 g
Glukoza:
1 szklanka -
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 2 g
Źródło:http://www.ilewazy.pl/

Komentarze

Popularne posty

Drukuj