Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Odmiany mąki – przelicznik miar

Mąka gryczana:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka -
Mąka ryżowa:
1 szklanka 130 g
1 łyżka 12 g
1 łyżeczka -
Maka z komosy ryżowej:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka -
Mąka kokosowa odtłuszczona:
1 szklanka 130 g
1 łyżka 13 g
1 łyżeczka -
Mąka orkiszowa typ 1850:
1 szklanka 130 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka -
Mąka żytnia razowa:
1 szklanka 130 g
1 łyżka 8 g
1 łyżeczka 3 g
Mąka żytnia razowa typ 720:
1 szklanka 115 g
1 łyżka 13 g
1 łyżeczka -
Mąka kukurydziana:
1 szklanka 115 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka -
Mąka jaglana:
1 szklanka 140 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka -
Mąka sojowa odtłuszczona:
1 szklanka 100 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 5 g
Mąka z nasion amarantusa:
1 szklanka 120 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka -
Mąka z ciecierzycy:
1 szklanka 150 g
1 łyżka 12 g
1 łyżeczka -
Mąka z mleczka bezglutenowego:
1 szklanka 120 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka -
Źródło: http://www.ilewazy.pl/

Komentarze

Popularne posty

Drukuj