Myśląc o owsiance często przywołujemy koszmarne wspomnienia z
dzieciństwa. Tak naprawdę jednak dużo zależy od sposobu jej
przygotowania. Mi tak naprawdę zajęło kilka lat przekonanie się iż jest
to jedno z najzdrowszych propozycji na śniadanie. Pomysł na danie
zaczerpnęłam z książki „Pyszne 25″ Anny Starmach.
Składniki
250 ml mleka 3,2%
100 g płatków owsianych(ok. 2/3 szklanki)
66 g miodu( 3 łyżki)
ew. owoce i bakalie do dekoracji
Mleko zagotowuje z miodem. Do gotującego się mleka wsypuje płatki owsiane. Ponownie zagotowuje i mieszam ok. 20-25 minut. Owsianka musi być gęsta. Lekko studzę. Dekoruje owocami.
Smacznego !
Źródło: A. Starmach, Pyszne 25, str. 96
Składniki
250 ml mleka 3,2%
100 g płatków owsianych(ok. 2/3 szklanki)
66 g miodu( 3 łyżki)
ew. owoce i bakalie do dekoracji
Mleko zagotowuje z miodem. Do gotującego się mleka wsypuje płatki owsiane. Ponownie zagotowuje i mieszam ok. 20-25 minut. Owsianka musi być gęsta. Lekko studzę. Dekoruje owocami.
Smacznego !
Źródło: A. Starmach, Pyszne 25, str. 96
Komentarze
Prześlij komentarz