Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Podstawowe miary kuchenne

Mąka pszenna
1 szklanka 170 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 5 g
Mąka ziemniaczana
1 szklanka 250 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 5 g
Cukier
1 szklanka 220 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 5 g
Cukier puder
1 szklanka 200 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 3 g
Dżem
1 szklanka 300 g
1 łyżka 18 g
1 łyżeczka 6 g
Miód
1 szklanka 360 g
1 łyżka 22 g
1 łyżeczka 7 g
Kakao
1 szklanka 125 g
1 łyżka 7 g
1 łyżeczka 2 g
Masło
1 szklanka –
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 5 g
Mleko
1 szklanka 250 ml
1 łyżka 15 ml
1 łyżeczka 5 ml
Woda
1 szklanka 250 ml
1 łyżka 15 ml
1 łyżeczka 5 ml

Komentarze

Popularne posty

Drukuj