Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Tort Kinder Country (bez pieczenia)

 Moja dzisiejsza propozycja na weekend majowy to pyszny i łatwy Tort Kinder Country. Bazą deseru są biszkopty i serek mascarpone. Ciasto jest łatwe i proste w przygotowaniu. Potrzebujemy dosłownie kilku składników. Moim zdaniem jest to tort na niezwykłe okazje. Sprawdzi się na małe i duże spotkania rodzinne. Polecam ! Składniki: masa jasna 250 g serka mascarpone  100 g cukru pudru 100 g czekolady białej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu masa ciemna 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu dodatkowo 300 g biszkoptów dowolnych 200 g płatków śniadaniowych z miodem typu "Kangus" 100 g czekolady ciemnej Masa jasna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy. Masa ciemna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodaje

Podstawowe miary kuchenne

Mąka pszenna
1 szklanka 170 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 5 g
Mąka ziemniaczana
1 szklanka 250 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 5 g
Cukier
1 szklanka 220 g
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 5 g
Cukier puder
1 szklanka 200 g
1 łyżka 10 g
1 łyżeczka 3 g
Dżem
1 szklanka 300 g
1 łyżka 18 g
1 łyżeczka 6 g
Miód
1 szklanka 360 g
1 łyżka 22 g
1 łyżeczka 7 g
Kakao
1 szklanka 125 g
1 łyżka 7 g
1 łyżeczka 2 g
Masło
1 szklanka –
1 łyżka 15 g
1 łyżeczka 5 g
Mleko
1 szklanka 250 ml
1 łyżka 15 ml
1 łyżeczka 5 ml
Woda
1 szklanka 250 ml
1 łyżka 15 ml
1 łyżeczka 5 ml

Komentarze

Popularne posty

Drukuj