Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Tort Kinder Country (bez pieczenia)

 Moja dzisiejsza propozycja na weekend majowy to pyszny i łatwy Tort Kinder Country. Bazą deseru są biszkopty i serek mascarpone. Ciasto jest łatwe i proste w przygotowaniu. Potrzebujemy dosłownie kilku składników. Moim zdaniem jest to tort na niezwykłe okazje. Sprawdzi się na małe i duże spotkania rodzinne. Polecam ! Składniki: masa jasna 250 g serka mascarpone  100 g cukru pudru 100 g czekolady białej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu masa ciemna 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu dodatkowo 300 g biszkoptów dowolnych 200 g płatków śniadaniowych z miodem typu "Kangus" 100 g czekolady ciemnej Masa jasna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy. Masa ciemna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodaje

Produkty mleczne(jogurt, śmietana, serki) – przlicznik miar

Jogurt grecki 0%:
1 szklanka -
1 łyżka 20 g
1 łyżeczka –
Jogurt kozi:
1 porcja 120 g
Jogurt naturalny:
1 szklanka 250 g
1 łyżka -
1 łyżeczka –
Jogurt naturalny 0%:
1 szklanka 250 g
1 łyżka 20 g
1 łyżeczka –
Serek naturalny mascarpone:
1 szklanka -
1 łyżka 25 g
1 łyżeczka 15 g
Serek owczy naturalny:
1 porcja 150 g
Śmietana 12%:
1 szklanka -
1 łyżka 18 g
1 łyżeczka 9 g
Śmietana 18%:
1 szklanka -
1 łyżka 18 g
1 łyżeczka 9 g
Źródło: http://www.ilewazy.pl/

Komentarze

Popularne posty

Drukuj