W moim domu zawsze na stole goszczą polskie jabłka. Przyrządzam z
nich przeróżne desery, ciasta czy dania na słodko. Jednym z nich jest
uwielbiany placek biszkoptowy. Przyrządzenie go zajmuje mniej niż 30
minut (bez pieczenia). Sprawdzi się do popołudniowej kawy czy herbaty.
Składniki:
340 g mąki
200 g cukier puder
200 g margaryny
4 jajka
20 g proszku do pieczenia
400 g jabłek
aromat waniliowy
Rozdzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę z białek, wsypujemy cukier puder nadal ubijając pianę. Dodajemy żółtka jaj. Margarynę stapiamy i studzimy. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Wlewamy przestudzona margarynę. Dodajemy aromat. Jabłka obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Ciasto wylewamy na blechę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy pokrojone owoce(obtoczone w mące, aby nie opadły na dno). Pieczemy w 180 stopniach 50-60 minut(do suchego patyczka). Studzimy.
Smacznego!
Składniki:
340 g mąki
200 g cukier puder
200 g margaryny
4 jajka
20 g proszku do pieczenia
400 g jabłek
aromat waniliowy
Rozdzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę z białek, wsypujemy cukier puder nadal ubijając pianę. Dodajemy żółtka jaj. Margarynę stapiamy i studzimy. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Wlewamy przestudzona margarynę. Dodajemy aromat. Jabłka obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Ciasto wylewamy na blechę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy pokrojone owoce(obtoczone w mące, aby nie opadły na dno). Pieczemy w 180 stopniach 50-60 minut(do suchego patyczka). Studzimy.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz