Przepis ten wziął się potrzeby zrobienia odpowiednika dla znanego
deseru z pewnej sieci znanych restauracji. Połączenie delikatności
ciasta francuskiego z jabłkiem sprawi, iż zapragniemy robić go częściej.
Jabłka są jednym z tych owoców, które idealnie komponują się z ciastem
francuskim. Myślę, że i wam spodoba się ten smakołyk.
Składniki:
400 g gotowego ciasta francuskiego
3 jabłka
60 g cukru
30 g cynamonu(1-2 łyżeczki)
1 żółtko
Jabłka obieram, kroję na drobne kwadraty. Posypuje cukrem i cynamonem, mieszam. Ciasto francuskie dzielę na 10-12 kwadratów. Na każdym układam porcje jabłek, zawijam w trójkąt. Układam na blaszce pokrytej papierem do pieczenia lub silikonową podkładką. Układam w pewnej odległości ciastka. Wierzch rożków smaruję rozbełtanym zółtkiem. Piekę 15-20 minut w 180 stopniach. Studzę i dowolnie dekoruję.
Smacznego!
Składniki:
400 g gotowego ciasta francuskiego
3 jabłka
60 g cukru
30 g cynamonu(1-2 łyżeczki)
1 żółtko
Jabłka obieram, kroję na drobne kwadraty. Posypuje cukrem i cynamonem, mieszam. Ciasto francuskie dzielę na 10-12 kwadratów. Na każdym układam porcje jabłek, zawijam w trójkąt. Układam na blaszce pokrytej papierem do pieczenia lub silikonową podkładką. Układam w pewnej odległości ciastka. Wierzch rożków smaruję rozbełtanym zółtkiem. Piekę 15-20 minut w 180 stopniach. Studzę i dowolnie dekoruję.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz