Sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego)

Sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego) powstały z potrzeby chwili. Jak to zwykle u mnie bywa stworzyłam coś z niczego. Sernikowe babeczki( z serka homogenizowanego) są pełne maślanego, aksamitnego smaku. Smakiem przypominają mini serniczki tylko w wersji uproszczonej. Jedno wiem, iż gdy zrobiłam pierwszy raz sernikowe babeczki(z serka homogenizowanego) to znikneły tego samego dnia, którego je zrobiłam. Polecam!
Składniki:
250 g mąki pszennej(1,5-2 szklanki)
200 g serka homogenizowanego
150 g cukru
100 g czekolady
50 g cukru brązowego
50 ml oleju
20 g proszku do pieczenia(około 2 płaskich łyżek)
1 jajko
Mąkę, cukier, cukier brązowy, proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Dodajemy olej i jajko. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Formę na muffinki wypełniam do 2/3 wysokości. Piekę w 170 stopniach przez 25-30 minut.po wyjęciu z piekarnika będą konsystencją przypominały nieco sernik, więc trzeba dać babeczką kilka minut, aby ostygły.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Rozpuszczona czekolada polewam wystudzone babeczki.


babeczki, sernikowe babeczki, babeczki sernikowe, serek homogenizowany

Smacznego!

Komentarze