Do tej pory najbardziej znanymi mi mini pączkami były na bazie
serka homogenizowanego. Jednak w jednej z gazet przeczytałam przepis i
postanowiłam go sprawdzić. Jak się okazało był to strzał w dziesiątkę –
SEROWE MINI PĄCZKI spodobały się domownikom. Połączenie serka
twarogowego, mąki i jajek tak posmakowało, iż robiłam serowe mini pączki
drugi raz w tym karnawale. Lubicie pączki na bazie serka?
Składniki:
170 g maki pszennej
150 g sera twarogowego półtłustego
50 ml śmietany 12%(1,5 łyżki)
40 g cukru(4 łyżki)
30 g cukru waniliowego(1 opakowanie)
20 g proszku do pieczenia(2 łyżeczki)
2 jajka
cukier puder do dekoracji
olej do smażenia
Ser i cukier mieszamy i łączymy ze sobą. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz 2 jajka. Mieszamy. Ciasto powinno wyjść dosyć gęste. Ciasto nakładamy na łyżkę. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe pączki. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !
Źródło: „Kobieta i życie”, 2/2017
Składniki:
170 g maki pszennej
150 g sera twarogowego półtłustego
50 ml śmietany 12%(1,5 łyżki)
40 g cukru(4 łyżki)
30 g cukru waniliowego(1 opakowanie)
20 g proszku do pieczenia(2 łyżeczki)
2 jajka
cukier puder do dekoracji
olej do smażenia
Ser i cukier mieszamy i łączymy ze sobą. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz 2 jajka. Mieszamy. Ciasto powinno wyjść dosyć gęste. Ciasto nakładamy na łyżkę. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe pączki. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !
Źródło: „Kobieta i życie”, 2/2017
Komentarze
Prześlij komentarz