Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Tarta brzoskwiniowa z twarogiem

Kruche ciasto, brzoskwinie i twaróg idealne połączenie na lato. Ciasto powstało gdy potrzebowałam zrobić pyszne i szybkie ciasto na przyjęcie. Wiedziałam jednocześnie, że moi goście uwielbiają serniki oraz ciasta z serem. Sezon brzoskwiniowy w pełni, sezon na przyjęcia również wiec podając to ciasto gościom zaspokoiłam ich chęć zjedzenia sernika i jednocześnie zachęciłam do spróbowania czegoś nowego.
Składniki:
500 g twarogu półtłustego
220 g maki pszennej + do obsypania ciasta i brzoskwiń jakieś 4 łyżki
100 g masła
100 g cukru
30 g śmietany 12%
20 g cukru pudru
50 g czekolady karmelowej
20 g cukru waniliowego
4 żółtka
4 brzoskwinie lub brzoskwinie z puszki
Brzoskwinie myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki. Mąkę, masło, cukier puder, 2 żółtka, śmietanę łączymy i zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy, wałkujemy lekko obsypując mąką(2 łyżki). Wkładamy do formy na tarte. Przekuwamy, wykładamy sreberkiem oraz grochem. Wkładamy do piekarnika nastawionego na 160 stopni i pieczemy 10 minut. Wyjmujemy ciasto, zdejmujemy groch i sreberko. Twaróg mielimy, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz 2 żółtka. miksujemy. Na podpieczone ciasto wykładamy ser. Brzoskwinie oprószamy mąką. Wykładamy na ser. Wszystko pieczemy 30 minut w 170 stopniach. Studzimy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Polewamy na wystudzone ciasto.
tarta, brzoskwinie, twaróg, tarta brzoskwiniowa z twarogiem
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj