Sezon na brzoskwinie w pełni. Jednym z sprawdzonych przepisów jest
upieczenie tartaletek z brzoskwiniami. Szybkie i efektowane ciasteczka
zachwycą całą rodzinę. Pełne witamin brzoskwinie nadają słodkości tym
ciasteczką. Idealne na upalne dni.
Składniki:
3 brzoskwinie
220 g maki(1 szklanka)
100 g masła
50 g czekolady karmelowej
20 g cukru pudru(2 łyżki)
10 g śmietany( 1 łyżka)
1 żółtko
Mąkę, masło, śmietanę, cukier puder oraz żółtko łączymy ze sobą. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Brzoskwinie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy. Wkładamy do formy na tartaletki. Obciążamy papierem do pieczenia z grochem. Pieczemy 15 -20 minut w 170 stopniach. Studzimy. Owoce układamy na wystudzonych ciasteczkach. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią tartaletki.
Smacznego!
Składniki:
3 brzoskwinie
220 g maki(1 szklanka)
100 g masła
50 g czekolady karmelowej
20 g cukru pudru(2 łyżki)
10 g śmietany( 1 łyżka)
1 żółtko
Mąkę, masło, śmietanę, cukier puder oraz żółtko łączymy ze sobą. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Brzoskwinie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy. Wkładamy do formy na tartaletki. Obciążamy papierem do pieczenia z grochem. Pieczemy 15 -20 minut w 170 stopniach. Studzimy. Owoce układamy na wystudzonych ciasteczkach. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią tartaletki.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz