Tradycyjny smak i zapach. Mam wyraźną słabość do tego deseru. O czym
mówię ? Oczywiście o tradycyjnym budyniu czekoladowym. Jest to jeden z
moich ulubionych małych przyjemności. Szybki i łatwy w przygotowaniu.
Smakuje o niebo lepiej od sklepowej wersji, a przy tym jaka jest
przyjemność z jego zrobienia. Tak przygotowany tradycyjny budyń
czekoladowy będzie idealny jako samodzielny deser jaki i krem do ciast
czy tart. Ja jednak lubię przygotowywać jako domowy przysmak na
niedzielne nieśpieszne popołudnie. Tradycyjny budyń czekoladowy spodoba
się zarówno małym i dużym łasuchom.
Na facebooku filmik jak przygotować budyń czekoladowy !
Na facebooku również trwa konkurs który kończy się dziś o 22.00(14.10.2017) !
Składniki:
500 ml mleka
90 g cukru
20 g mąki ziemniaczanej
20 g mąki pszennej
15 g kakao
10 g cukru waniliowego
1 jajko
300 ml mleko zagotuj wraz z cukrem i cukrem waniliowym. W kubku wymieszaj zimne mleko, obie mąki, kakao i jajko. Mieszankę mleczną dodaj do gotującego się mleka. Mieszaj do momentu uzyskania gęstego budyniu. Przelej do małych miseczek. Gotowe !
Smacznego!
Na facebooku filmik jak przygotować budyń czekoladowy !
Na facebooku również trwa konkurs który kończy się dziś o 22.00(14.10.2017) !
Składniki:
500 ml mleka
90 g cukru
20 g mąki ziemniaczanej
20 g mąki pszennej
15 g kakao
10 g cukru waniliowego
1 jajko
300 ml mleko zagotuj wraz z cukrem i cukrem waniliowym. W kubku wymieszaj zimne mleko, obie mąki, kakao i jajko. Mieszankę mleczną dodaj do gotującego się mleka. Mieszaj do momentu uzyskania gęstego budyniu. Przelej do małych miseczek. Gotowe !
Komentarze
Prześlij komentarz