Dzisiaj prezentuje prosty przepis na szybki deser, który sprawdzi się w momencie gdy mamy niespodziewanych gości.
Składniki:
250 ml śmietanki 36%
100 g czekolady karmelowej
100 g dżemu wiśniowego lub powideł
50 g biszkoptów
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy. Schłodzona śmietanę ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy wystudzoną czekoladę i powoli mieszamy. Powidła lub dżem podgrzewamy i miksujemy. Pierwszą warstwę stanowi biszkopt, następnie dżem lub powidła, a na końcu mus czekoladowy. Postępujemy tak do skończenia składników.
Smacznego!
Składniki:
250 ml śmietanki 36%
100 g czekolady karmelowej
100 g dżemu wiśniowego lub powideł
50 g biszkoptów
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy. Schłodzona śmietanę ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy wystudzoną czekoladę i powoli mieszamy. Powidła lub dżem podgrzewamy i miksujemy. Pierwszą warstwę stanowi biszkopt, następnie dżem lub powidła, a na końcu mus czekoladowy. Postępujemy tak do skończenia składników.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz