Serek homogenizowany jest produktem, który występuje w wielu
daniach. Zarówno słodkich jak i słonych. Choć powiem wam, że z makaronem
to jadłam pierwszy raz. Efekcie okazało się to fajnym i smacznym
daniem. Zapiekany makaron z serkiem homogenizowanym jest daniem
łagodnym, nieco słodkawym. Idealne rozwiązanie dla dzieci, gdyż robi się
to danie szybko i jest łatwe. U mnie w domu często przygotowuję takie
zapiekanki na słodko z owocami na bazie jogurtu lub właśnie serka
homogenizowanego. Polecam!
Składniki:
300 g makaronu świderki
200 g serka homogenizowanego waniliowego
2 jajka
masło do wysmarowania formy
woda
sól
Wodę zagotowujemy ze szczypta soli. Do gotującej się wody dodajemy makaron. Gotujemy około 8-10 minut od ponownego zagotowania. Odcedzamy i studzimy. Serek homogenizowany mieszamy z jajkiem(oba produkty wyjmujemy około 1 godziny wcześniej). Ciepły, ale nie gorący makaron mieszamy z masą jajeczna. Formę żaroodporną smarujemy masłem. Wykładamy makaron. Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy. Możemy udekorować owocami lub cukrem pudrem.
Smacznego!
Składniki:
300 g makaronu świderki
200 g serka homogenizowanego waniliowego
2 jajka
masło do wysmarowania formy
woda
sól
Wodę zagotowujemy ze szczypta soli. Do gotującej się wody dodajemy makaron. Gotujemy około 8-10 minut od ponownego zagotowania. Odcedzamy i studzimy. Serek homogenizowany mieszamy z jajkiem(oba produkty wyjmujemy około 1 godziny wcześniej). Ciepły, ale nie gorący makaron mieszamy z masą jajeczna. Formę żaroodporną smarujemy masłem. Wykładamy makaron. Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy. Możemy udekorować owocami lub cukrem pudrem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz