Koperty francuskie z kremem czekoladowym

Koniec karnawału to okres, gdy przygotowujemy mnóstwo szybkich i łatwy deserów. Jednym z takich właśnie deserów mogą być koperty francuskie z kremem czekoladowym. Przygotowanie kopert francuskich z kremem czekoladowym jest naprawdę dziecinie proste i nie zajmuje dużo czasu. W przygotowanie tych małych ciasteczek możemy również zaangażować dzieci. Na pewno się ucieszą. Koperty francuskie to również doskonałe małe słodkości na piknik czy wyprawę za miasto. Polecam!
Składniki:
350-400 g ciasta francuskiego(1 duże opakowanie)
150 g kremu czekoladowego
1 jajko
Ciasto francuskie rozmrażamy. Ciasto dzielimy na kwadraty o równych bokach. Na środku każdego kwadratu kładziemy po jednej łyżce kremu czekoladowego. Ciasto sklejamy dłuższymi bokami. Ciasto przecinamy u góry, aby podczas pieczenia powietrze miało gdzie ulecieć. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczmy około 15-20 minut w 190 stopniach. Studzimy.


ciasto frnacuskie, kremem czekolaodwy, koperty francuskie z kremem czekoladowym
Smacznego!

Komentarze