Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Tort Kinder Country (bez pieczenia)

 Moja dzisiejsza propozycja na weekend majowy to pyszny i łatwy Tort Kinder Country. Bazą deseru są biszkopty i serek mascarpone. Ciasto jest łatwe i proste w przygotowaniu. Potrzebujemy dosłownie kilku składników. Moim zdaniem jest to tort na niezwykłe okazje. Sprawdzi się na małe i duże spotkania rodzinne. Polecam ! Składniki: masa jasna 250 g serka mascarpone  100 g cukru pudru 100 g czekolady białej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu masa ciemna 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu dodatkowo 300 g biszkoptów dowolnych 200 g płatków śniadaniowych z miodem typu "Kangus" 100 g czekolady ciemnej Masa jasna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy. Masa ciemna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodaje

Puszyste białe brownie

Brownie to jedno z moich ulubionych ciast. Nie przygotowuje się jego długo i pieczenie trwa wyjątkowo krótko. Puszyste białe brownie to tak naprawdę to moja wariacja na temat tego słynnego wypieku. W białym brownie naturalnie pierwsze skrzypce gra biała czekolada, która doskonale łączy się z masłem nadając ciastu niesamowitą wilgotność. Puszyste białe brownie to również doskonały sposób na przemycenie dzieciom migdałów, które znajdują się w cieście, a są praktycznie nie wyczuwalne. Polecam!
Składniki:
200 g czekolady białej
200 g margaryny Palma firmy Bielmar
180 g mąki pszennej
50 g mielonych migdałów
30 g cukru
30 ml wody
6 g proszku do pieczenia(1.5 łyżeczki)
cukier puder do dekoracji
4 jajka
Margarynę , cukier i wodę razem rozpuszczamy. Dodajemy połamaną białą czekoladę. Wszystko razem rozpuszczamy. Studzimy. Do ciepłej masy dodajemy pojedynczo po jednym jajku. Mieszamy delikatnie rózgą. Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i zmielone migdały. Całość mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy 30 -40 minut w 170 stopniach. Studzimy. Możemy posypać cukrem pudrem.
brownie, białe brownie, puszyste białe brownie
brownie, białe brownie, puszyste białe brownie

Palma - zróbmy coś dobrego 
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj