Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Puszyste białe brownie

Brownie to jedno z moich ulubionych ciast. Nie przygotowuje się jego długo i pieczenie trwa wyjątkowo krótko. Puszyste białe brownie to tak naprawdę to moja wariacja na temat tego słynnego wypieku. W białym brownie naturalnie pierwsze skrzypce gra biała czekolada, która doskonale łączy się z masłem nadając ciastu niesamowitą wilgotność. Puszyste białe brownie to również doskonały sposób na przemycenie dzieciom migdałów, które znajdują się w cieście, a są praktycznie nie wyczuwalne. Polecam!
Składniki:
200 g czekolady białej
200 g margaryny Palma firmy Bielmar
180 g mąki pszennej
50 g mielonych migdałów
30 g cukru
30 ml wody
6 g proszku do pieczenia(1.5 łyżeczki)
cukier puder do dekoracji
4 jajka
Margarynę , cukier i wodę razem rozpuszczamy. Dodajemy połamaną białą czekoladę. Wszystko razem rozpuszczamy. Studzimy. Do ciepłej masy dodajemy pojedynczo po jednym jajku. Mieszamy delikatnie rózgą. Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i zmielone migdały. Całość mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy 30 -40 minut w 170 stopniach. Studzimy. Możemy posypać cukrem pudrem.


brownie, białe brownie, puszyste białe brownie
brownie, białe brownie, puszyste białe brownie

Palma - zróbmy coś dobrego 
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj