Pralinki jest to szybki deser, który możemy przygotować w kilka chwil. Jednym z moich ulubionych takich właśnie pralinek są te z dodatkiem kokosa. Aromatyczne, smaczne małe kuleczki oczywiście nawiązują swoim smakiem do znanych wszystkim pralinek kokosowych. Mój przepis jest właśnie doskonałą alternatywą dla tych kupnych, zawiera tylko sprawdzone produkty, a przy tym jest bardzo szybki i łatwy. Polecam!
Składniki:
300 g biszkoptów okrągłych
180 g serka mascarpone
60 g wiórków kokosowych
60 g mielonych migdałów
50 g herbatników
40 g kremu typu nutella
10 ml likieru amaretto
aromat migdałowy
cukier puder
Wiórki kokosowe i migdały mielimy. Biszkopty i herbatniki mielimy. Do zmielonych biszkoptów, herbatników, migdałów oraz wiórków kokosowych dodajemy likier amaretto, aromat migdałowy, krem czekoladowy oraz serek mascarpone. Całość łączymy ze sobą, zagniatamy. Powstałą masę dzielimy na 10-12 części. Z każdej części tworzymy kulkę wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w cukrze pudrze. Pralinki umieszczamy w lodówce na co najmniej dwie godziny(najlepiej na całą noc).
Składniki:
300 g biszkoptów okrągłych
180 g serka mascarpone
60 g wiórków kokosowych
60 g mielonych migdałów
50 g herbatników
40 g kremu typu nutella
10 ml likieru amaretto
aromat migdałowy
cukier puder
Wiórki kokosowe i migdały mielimy. Biszkopty i herbatniki mielimy. Do zmielonych biszkoptów, herbatników, migdałów oraz wiórków kokosowych dodajemy likier amaretto, aromat migdałowy, krem czekoladowy oraz serek mascarpone. Całość łączymy ze sobą, zagniatamy. Powstałą masę dzielimy na 10-12 części. Z każdej części tworzymy kulkę wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w cukrze pudrze. Pralinki umieszczamy w lodówce na co najmniej dwie godziny(najlepiej na całą noc).
Honorato zostało Ci coś ? bo bym sie chętnie wprosiła na taki smakołyk
OdpowiedzUsuń