Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Kostka piernikowa(bez pieczenia)

Dziś kolejny przepis z cyklu - nie trzeba piec, mam wolne. Prosty i pyszny deser, który można wykonać dzień przed świętami. Kostka piernikowa tym razem bez pieczenia to doskonała alternatywa dla wielu znanych i klasycznych wypieków. Aromatyczne i nieco pikantne pierniczki przełożone słodkim, cynamonowym kremem to propozycja dla tych , którzy lubią również nieco odmiany w święta. Moim zdaniem przepis na kostkę piernikową bez pieczenia to będzie hit w waszym domu podczas świat. Polecam!
Składniki:
550 ml mleka
500 g herbatników piernikowych
150 g cukru
150 g masła
60 g budyniu waniliowego
30 g mąki ziemniaczanej
20 g cynamonu
2 żółtka
350 g mleka zgotowujemy z cukrem i cynamonem. W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń, mąkę oraz żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy mieszankę budyniową. Gotujemy gęsty budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy partiami zimny budyń.
Herbatniki piernikowe układamy w prostokątnej formie. Na pierwszą warstwę herbatników układamy 1/3 kremu, przekładamy kolejną warstwą herbatników. Na herbatniki ponownie układamy 1/3 kremu. Na kremie układamy ostatnią warstwę herbatników. Herbatniki smarujemy 1/3 kremu. Wierzch ciasta ozdabiamy cynamonem.


kostka piernikowa, ciasta bez pieczenia
kostka piernikowa, ciasta bez pieczenia
kostka piernikowa, bez pieczenia
Smacznego!
Źródło: https://www.mojewypieki.com/przepis/korzenna-kostka-z-powidlami

Komentarze

Popularne posty

Drukuj