Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Fit krówki mordoklejki

Czy domowe krówki mordoklejki mogą być fit? Oczywiście. Jest na to prosty sposób, który wam dzisiaj zdradzę. Wystarczy tak na prawdę trochę wyobraźni i odwagi aby go zrealizować. Według tradycyjnego przepisu, który znajdziecie na moim blogu wystarczy zamienić zwykły cukier na cukier brązowy, a mleko zamiast tradycyjnego 3,2% dać nieco odchudzone. Tylko tyle, a krówki stają się bardziej fit. Nie tracą przy tym swojego smaku i charakterystycznego wyglądu. Jest to deser dla wszystkich, którzy tęsknią za smakami i zapachami dzieciństwa. Taka mała sentymentalna podróż. Polecam!
Składniki:
250 ml mleka 0%
80 g cukru brązowego
50 g masła
Masło, mleko i cukier umieszczamy w garnku o grubym dnie. Zagotowujemy. Mieszamy tak do momentu, aż masa zacznie wrzeć. Ogień zmniejszamy. Gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Do momentu, aż masa nabierze brązowego koloru. Zdejmujemy z ognia. Studzimy. Przekładamy do małej kwadratowej formy(plastikowej)  wyłożonej papierem śniadaniowym. Chłodzimy w lodówce przez całą noc. Następnie kroimy na prostokąty i zawijamy w papier śniadaniowy.


krówka morodklejka
Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty

Drukuj