Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Ciasto Rurociąg - najprostsze ciasto świata

Czy ktoś z was słyszał o takim cieście jakim jest Rurociąg ? Pewnie większość nie. Ja też do nie dawna nie znałam tego ciasta i to był duży błąd. Ciasto Rurociąg spokojnie można nazwać najprostszym ciastem świata. Nie dość, że przygotowuje się je w mniej niż 30 minut to dodatkowo jest bardzo pyszne. Zastanawiacie się pewnie co kryje się pod tą tajemniczą nazwą Rurociąg. A tu nic innego jak sprawdzone i pyszne połączenie kruchych rurek wypełnionych nadzieniem przełożonych prostym kremem na bazie serka mascarpone. Ciasto Rurociąg doskonale sprawdzi się w przypadku nagłego przyjazdu niespodziewanych gości. Jest to deser, który na pewno znajdzie wielu zwolenników i fanów. Polecam!
Składniki:
300 g kruchych rurek nadziewanych kremem waniliowym
300 g serka mascarpone
200 ml śmietany 30%
200 g cukru pudru
100 g czekolady mlecznej
10 g śmietanfixu
Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję do połączenia się składników. Dodaje serek mascarpone. Miksuję do połączenia się składników. W kwadratowej blaszce do pieczenia układam na dnie kruche rurki z kremem. Następnie na rurkach rozsmarowuje 1/3 kremu. Na kremie ponownie układam kruche rurki z nadzieniem. Na rurkach smaruje 1/3 kremu. Na kremie ponownie układam kruche rurki z nadzieniem. Na rurkach układam ostatnią warstwę kremu. Chłodzę w lodówce przez godzinę. Czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Polewam nią ciasto. Ponownie chłodzę ciasto godzinę.


ciasto, ciasto z kremem, ciasto rurociąg
ciasto, ciasto z kremem, ciasto rurociąg
Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty

Drukuj