Płatki owsiane to obecnie jedno z najpopularniejszych produktów bogatych w składniki odżywcze. Przygotowujemy z nich spody do ciast, ciastka, ciasta. Ale czy możemy z nich przygotować placki? Oczywiście. Są to placki owsiane. Nie tylko smaczne, ale również proste w przygotowaniu. Spokojnie możecie przygotować te placki z dziećmi. Będą miały ogromną radość i przyjemność. Są doskonałą propozycją na śniadanie lub podwieczorek na ciepło zarówno dla małych i dużych smakosz.. Nie są to może placki tak popularne jak te z jabłkami czy ziemniakami, ale warto je spróbować. W moim przepisie nie dodałam jednak bakali, ale jak uważacie, że świetnie by pasowały to śmiało dodajcie. Polecam!
Składniki:
100 g mąki pszennej
100 g płatków owsianych
100 ml jogurtu naturalnego
100 g cukru pudru
20 g margaryny "śniadaniowa" Balimar
10 g proszku do pieczenia
1 jajko
brzoskwinie do dekoracji
Margarynę rozpuszczam i studzę. Mąkę, cukier puder, płatki owsiane, proszek do pieczenia, jogurt naturalny i jajko łączę ze sobą. Do masy dodaje wystudzoną margarynę. Krótko miksuję do połączenia się składników. Rozgrzewam patelnie. Na patelni smażę małe placuszki około 2 minuty z obu stron. Brzoskwinie kroję na połówki. Podaje wraz z ciepłymi plackami.
Składniki:
100 g mąki pszennej
100 g płatków owsianych
100 ml jogurtu naturalnego
100 g cukru pudru
20 g margaryny "śniadaniowa" Balimar
10 g proszku do pieczenia
1 jajko
brzoskwinie do dekoracji
Margarynę rozpuszczam i studzę. Mąkę, cukier puder, płatki owsiane, proszek do pieczenia, jogurt naturalny i jajko łączę ze sobą. Do masy dodaje wystudzoną margarynę. Krótko miksuję do połączenia się składników. Rozgrzewam patelnie. Na patelni smażę małe placuszki około 2 minuty z obu stron. Brzoskwinie kroję na połówki. Podaje wraz z ciepłymi plackami.
Komentarze
Prześlij komentarz