Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Tarta Oreo

Ciasteczka oreo nie ma co ukrywać są bardzo smaczne i popularne. Mnogość przepisów z ich wykorzystaniem jest bardzo duża. Nie ma co ukrywać stanowią doskonałą bazę do deserów i ciast. Na mnie też przyszła pora. Ciasteczka oreo wykorzystałam w swojej tarcia. Jest to pyszna tarta oreo. Ciemne czekoladowe ciasto, które przełożyłam jasnym i bardzo puszystym kremem waniliowym. Całość wykończona jest bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Moim zdaniem jest to doskonałe ciasto dla lubiących interesujące połączenia i prostotę wykonania. Tarta oreo od razu spotkała się z zachwytem moich bliskich. Ze stołu zniknęła w mgnieniu oka. Zachwytom nie było końca. Wypiek, jak i sam przepis znajduje się w ścisłej czołówce ciast, które najczęściej piekę. Polecam!
Składniki:
ciasto
300 g mąki pszennej
200 g masła
100 g cukru pudru
30 g kakao
4 żółtka
krem waniliowy
250 g serka mascarpone
250 ml śmietany 30%
100 g cukru pudru
150 g ciasteczek oreo
15 g śmietanfixu
aromat waniliowy
dodatkowo
250 ml śmietany 30%
100 g cukru pudru
100 g ciasteczek oreo
100 g płatków czekoladowych
Ciasto: Mąkę i kakao przesiewam. Dodaje cukier puder, zimne masło i żółtka. Zagniatam ciasto. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny. Formę do tarty smaruje masłem i obsypuje bułką tartą. Ciasto wałkuje na wielkość formy.  Wykładam ciastem dno i brzegi formy. Nakłuwam widelcem, przygniatam grochem. Piekę 15 minut w 180 stopniach. Zdejmuje groch. Kontynuuje pieczenie następne 15 minut. Studzę.
Krem waniliowy: Zimną śmietanę ubijam. Dodaje aromat, cukier puder i śmietanfix. Miksuje do połączenia się składników. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Dodaje pokruszone ciasteczka oreo. Mieszam. Na dnie wystudzone ciasta układam masę. Chłodzę ciasto godzinę.
Dodatkowo: Zimną śmietanę ubijam. Dodaje cukier puder. Miksuję. Ubitą śmietanę smaruje na kremie waniliowym. Dekoruje pozostałymi ciasteczkami oreo i płatkami czekoladowymi. Chłodzę jeszcze godzinę.


tarta, tarta na słodko, tarta oreo, tarta z kremem
tarta, tarta na słodko, tarta z kremem, tarta oreo
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj